SAHRAP SOYSAL’IN OTLU POĞAÇASI
(Zor bayatlayan bir poğaça--peynir dahil bütün malzeme hamura karıştırılıyor.)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 gr yumuşamış tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez (Diğer Poğaçalara da mayonez güzel olurmuş)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Ayrıca;
- 1 demet taze nane
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
- Sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve mayonezi derin bir kapta karıştırın. İyice karışan malzemelere unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Kabartma tozu ve tuzu da ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- Ayıklayıp yıkadığınız yeşillikleri ince ince doğrayın ve hamura ilave edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın.
- Poğaçaları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
- Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Görsel Kaynak:
http://www.nefisyemekmutfagi.com/wp-content/uploads/2015/01/pide-seklinde-otlu-pogaca-tarifi-malzemeleri-ve-yapilisi-1.jpg
Yorumlar
Yorum Gönder