Sahrap Soysal'ın Otlu Poğaçası



SAHRAP SOYSAL’IN OTLU POĞAÇASI
(Zor bayatlayan bir poğaça--peynir dahil bütün malzeme hamura karıştırılıyor.)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez (Diğer Poğaçalara da mayonez güzel olurmuş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Ayrıca;
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
Üzeri için;
  • 2 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
  • Sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve mayonezi derin bir kapta karıştırın. İyice karışan malzemelere unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Kabartma tozu ve tuzu da ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Ayıklayıp yıkadığınız yeşillikleri ince ince doğrayın ve hamura ilave edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın.
  • Poğaçaları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.


Görsel Kaynak:
http://www.nefisyemekmutfagi.com/wp-content/uploads/2015/01/pide-seklinde-otlu-pogaca-tarifi-malzemeleri-ve-yapilisi-1.jpg


Yorumlar