TARİFLER



ÇATLAK KURABİYE

Benim meşhur çatlak kurabiyem
Malzemeler:
1 paket margarin
5 kaşık pudra şekeri
2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
un
üzeri için dövülmüş fındık veya yer fıstığı 





TAHİNLİ KURABİYE

1 bardak tahin
1bardak şeker
1 bardak çiçekyağı
Unla beraber hamur yapılıp avuç içinde fazla dağıtmadan şekil verilir. 170 derece de 15 dakika pişirilir



Kahve Kurabiyesi (Emine’den)

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
İsteğe göre fındık, tarçın, Hindistan cevizi veya ceviz
Hamur yapılır ve cevizden daha küçük parçalar halinde tepsiye dizilir. Ya da küçük kalıplarla şekil verilebilir. 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırında pişirildikten sonra uzun süre saklanabilir. Kahvelerin yanında hoş oluyor.






KAKAOLU ISLAK KURABİYE
BU KURABİYE TARZININ BİRBİRİNE BENZEYEN DEĞİŞİK TARİFLERİ VAR. BİR KAÇ TANESİNİ DENEDİM. HEPSİ DE GÜZEL. EVDEKİ MALZEMEYE GÖRE İSTENİLEN ŞEKİLDE YAPILABİLİR.
DENİZ KESTANESİ (adıyla TRT-1 de çıkan tarif)
1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
2 yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya
Üzerine bulamak için 1 çay bardağı siyah haşhaş
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Fırında 20 dakika

ISLAK KURABİYE
125 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı veya 1 paket kakao
1 paket kabartma tozu, isteğe göre vanilya
2,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2-3 damla limon suyu


ISLAK KURABİYE (NURSEL’İN MUTFAĞI PROGRAMINDAN)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1’er paket kakao, kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Fırın soğuk da olabilir. Pişince üzerine soğuk şerbet dökülebilir veya kurabiyeler şerbetin içine batırılıp birkaç saniye sonra servis tabağına alınıp üzerine Hindistan cevizi serpilebilir.



               PANKEK - KREP - WAFFLE ARASI BİRŞEYLER


   


İkindi çayı için pratik bir şeyler canımız isteyince..
Yumurta- süt-şeker-yağ-kabartma tozu ve unla bir hamur yapıp tavada krep gibi pişirip biraz krem şantiye meyve doğrayıp uyduruk bir waffle yaptık.





HAŞHAŞLI REVANİ

Malzeme Listesi:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu (yani ezilmemiş haşhaş)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • şerbeti için 2 su bardağı toz şeker
  • şerbeti için 2 su bardağı su
  • şerbeti için 1 çay kaşığı limon suyu
  • üzeri için 1 poşet krem şanti
  • üzeri için 1 su bardağından biraz eksik süt
  • üzeri için file fıstık veya fındık

Nasıl Yapılır:
  • Tatlımıza önce şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Biz keki pişirirken şerbeti de biraz soğumuş olur. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz, kıvama geldikten sonra ocaktan almadan limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Biz tatlının hamurun hazırlayana kadar dinleniyor.
  • Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından haşhaş, süt, sıvı yağ ve sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. İyice karıştıralım hamurda topaklanma olmasın. Hamur akışkan bir kıvama geldikten sonra yağlamış olduğumuz fırın tepsisine veya borcama hamuru dökelim. Çok kalın dökmemeye çalışın çünkü tatlı olduğu için hem çok kabarıyor, hemde kalın tatlılar çok sevilmez. Zaten üzerine ekleyeceklerimiz de var.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında kek içini çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından alıyoruz ve soğuması için beklemeye alıyoruz.
  • Haşhaşlı revani yaparken hem şerbet, hem kek soğuk olarak birbiriyle buluşmalı. Bu kısma dikkat edelim. İkisi de soğuduktan sonra keki şerbetle buluşturuyoruz yavaş yavaş. İyice içine çekmesini sağlıyoruz bu yüzden yavaş yavaş azar azar dökelim.
  • Ayrı küçük bir kabın içerisinde soğuk süt ile krem şantiyi çırparak hazırlayalım. Şerbetini çeken haşhaşlı revaninin üzerine krem şantiyi güzelce yayalım ve krem şantinin üzerine ceviz parçaları veya file fıstık ile kaplayarak süsleyelim bu şekilde çok lezzetli oluyor. Veya sizde eğer varsa bizim gibi portakal dilimi ile, limon dilimi ile, meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Not: Sıcak kek üzerine sıcak şerbet dökerseniz tatlınız hamur olur. Şerbeti ılık olarak dökmelisiniz.
  • Afiyet olsun.



KIRMIZI PANCARLI PATATES SALATASI










PANCAR SALATASI
2 pancar – 4 patates haşladım suyunu süzüp (suyunu pilavda kullanacağım) ezdikten sonra biraz tuz ve yağ ilave ettim Elif mısır ve turşu koymayı istedi  ve kalıba koyup şekil verdik. Sonra mı!!! Sonra afiyetle yedikJ


                                                       WASHINGTON'DAN 









ÇİN SALATASI

2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
3 çay bardağı kaynamış su
3 çorba kaşığı çiçek yağı
(Tereyağında şöyle bir çevirip pilav gibi pişirmek haşlamaktan daha lezzetli oluyor)
İçine:
Bir kavanoz hazır garnitür (istenirse)
1 kahve fincanı yağ
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
10 kornişon turşusu
Tuz-karabiber- pulbiber
1 havuç (rendeleyip şöyle bir çevirince daha güzel)
Ben yaparken pilav gibi pişirip soğuttuktan sonra içine dereotu, maydanoz, turşu, havuç, bezelye koyup karıştırdım. İçine közlenmiş kırmızı biber de doğranabilir. Üzerine bir kasede limon suyu ve biraz zeytinyağını karıştırıp döktüm. Güzel olduJ









KIZIMIN 20 DOĞUM GÜNÜ İÇİN SÜRPRİZ YUMURTALI SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PASTASI 






Hazır pandispanya kekinin içine kivi, muz, antep fıstığı ve 1 paket krem şanti karışımını koyup üzerini de pasta kreması ile süsledik... 




ELMALI KURABİYE

 malzemeler:
1 Paket margarin
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
un  
İsterseniz bir yemek kaşağı yoğurt da koyabilirsiniz.
Hamuru yoğurup yumuşak bir kıvam meydana getirin.
 Diğer bir kapta 3 tane elmayı rendeleyip bir tavada biraz kavurun üzerine  1-2 yemek kaşığı şeker ilave edin. üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz koyarak soğumaya bırakın.


 İster hamurdan aldığınız parçaları resimdeki gibi açıp - kesip sigara böreği gibi sarın....



 İster farklı şekiller verin.
 110 - 130 derece arası düşük ısıda kızartmadan pişirin.
 Fırından çıkınca pudra şkeri ile süsleyebilirsiniz.




 AFİYET ŞİFA OLSUN.........

Yorumlar