ISPANAKLI KEK
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagina yakin sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağına yakin haşlanıp püre haline getirilmis ispanak
2 poşet kremsanti
süslemek icin findik veya antep fıstığı
Yapılışı:
İlk once ıspanaklar haslanır püre haline getirilip soğutulur. Yumurtalar cırpılır. Ardından şeker ilave edilir iyice cırpılır. Süt, sıvı yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek hepsi birlikte harca ilave edilir. En son püremizi de ilave edip yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına dökülür. 200-250 derecede pişirilir.
Pişen kek soğuyana kadar krem şanti hazırlaıir. 1,5su bardağı sütle iki poşet krem şantiyi kıvamlı bi şekilde hazırlayıp kek soğuyana kadar dolapta dinlendirin.
Kek soğuyunca ortasından iki parçaya ayrılır ve kremşanti sürüldükten sonra diğer katı üstüne koyulur. Her tarafıiyice kremşantiyle kaplanır en son antep fıstğı ya da findik serpilir. Yarim saat dolapta bekledikten sonra servise hazir.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder