Patatesli açma börek

Uzun bir aradan sonra bir aç yeni tarif ekliyorum.

PATATESLİ AÇMA BÖREK
Hamurunu un, su ve tuzla yoğurup küçük bezeler haline getirdikten sonra (yaklaşık 20 beze) biraz açıyoruz.



 açılan hamurların arasına fırça yardımıyla çiçekyağı sürüyoruz.





 Bezeleri 10'ar tane açıp yağladıktan sonra yağlı hamurlar, börek yapılacak tepsi büyüklüğünde tekrar açılır.

 Haşlanmış ve soyulup rendelenmiş  patatesleri dilerseniz kıyma ve soğanla kavurup maydanoz doğrayarak hazırladığınız harcı arasına koyuyoruz


 Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Bu böreğin fırından çıkmış hali nasıl diye soracak olursanız bende bilmiyorum herhalde yemekten çekmeyi unuttuk :)))

Yorumlar