KAKAOLU ISLAK KURABİYE
BU KURABİYE TARZININ BİRBİRİNE
BENZEYEN DEĞİŞİK TARİFLERİ VAR. BİR KAÇ TANESİNİ DENEDİM. HEPSİ DE GÜZEL.
EVDEKİ MALZEMEYE GÖRE İSTENİLEN ŞEKİLDE YAPILABİLİR.
DENİZ KESTANESİ (adıyla TRT-1 de
çıkan tarif)
1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
2 yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya
Üzerine bulamak için 1 çay bardağı siyah haşhaş
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Fırında 20 dakika
ISLAK KURABİYE
125 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı veya 1 paket kakao
1 paket kabartma tozu, isteğe göre vanilya
2,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2-3 damla limon suyu
ISLAK KURABİYE (NURSEL’İN MUTFAĞI
PROGRAMINDAN)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1’er paket kakao, kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Fırın soğuk da olabilir. Pişince üzerine soğuk şerbet
dökülebilir veya kurabiyeler şerbetin içine batırılıp birkaç saniye sonra
servis tabağına alınıp üzerine Hindistan cevizi serpilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder