KAKAOLU ISLAK KURABİYE



KAKAOLU ISLAK KURABİYE
BU KURABİYE TARZININ BİRBİRİNE BENZEYEN DEĞİŞİK TARİFLERİ VAR. BİR KAÇ TANESİNİ DENEDİM. HEPSİ DE GÜZEL. EVDEKİ MALZEMEYE GÖRE İSTENİLEN ŞEKİLDE YAPILABİLİR.
DENİZ KESTANESİ (adıyla TRT-1 de çıkan tarif)
1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
2 yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya
Üzerine bulamak için 1 çay bardağı siyah haşhaş
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Fırında 20 dakika

ISLAK KURABİYE
125 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı veya 1 paket kakao
1 paket kabartma tozu, isteğe göre vanilya
2,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2-3 damla limon suyu


ISLAK KURABİYE (NURSEL’İN MUTFAĞI PROGRAMINDAN)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1’er paket kakao, kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Fırın soğuk da olabilir. Pişince üzerine soğuk şerbet dökülebilir veya kurabiyeler şerbetin içine batırılıp birkaç saniye sonra servis tabağına alınıp üzerine Hindistan cevizi serpilebilir.

Yorumlar