TENCERE SUFLESİ


TENCERE SUFLESİ




     


2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI TEREYAĞI VE ÇİÇEKYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
70 GR. VEYA 100 GR. KADAR ÇİKOLATA
VANİLYA
KABARTMA TOZU
Benmari usulu tereyağını eritin ve içine çikolatayı da koyup hazır hale getirin.
Diğer tarafta yumurta aklarını bir fiske tuz ve 1 çay bardağı şekerle çırpıp katı bir kıvam haline getirilir
Tereyağı, çikolata karışımının üstüne yumurta sarısı, süt, istediğimiz kadar kakao karıştırılır.
Un ve kabartma tozu isteğe göre vanilya da ilave edilip karıştırırlır
Yumurta akı söndürmeden yavaş yavaş karışıma katılır
Yağlanmış fincan veya sufle kaplarına koyularak yayvan bir tencere de yarısına kadar suyla birlikte yüksek ateşte pişirilir
Sufle kaplarına yarıya kadar hamur konulur ve istenirse ortasına çikolata koyulabilir.
Kapağın altına temiz bir bez konulur.
7 ila 15 dakika arası isteğe göre pişirilir.


Yorumlar